Miért nem hozza a honlapod a várt eredményeket?

Teljes mértékben igazad van abban, hogy napjainkban egy vállalkozásnak feltétlenül szüksége van egy saját honlapra. E nélkül ugyanis számtalan lehetőségtől fosztja meg magát a cég. A saját céges weboldal azonban még nem garancia a sikerre. Előfordulhat, hogy bár elkészült a vállalkozásod weblapja, az mégsem hozza a várt eredményeket. Mi lehet ennek az oka, és mi a megoldás a problémára?

Ezer oka lehet annak, hogy a honlapod gyengén teljesít

Túlzásnak tűnhet, de könnyen lehet, hogy ezzel a számmal még keveset is mondtunk. Ha végiggondolod, mennyire aprólékos munka volt megtervezni és kivitelezni a céged honlapját, beláthatod, hogy valóban számtalan helyen csúszhatott hiba a folyamatba. Ha pedig nem tudod, hol keresd a hiba okát, hosszú hónapokba is kerülhet, mire megtalálod a probléma gócpontját.

A felhasználói élménnyel kapcsolatos problémák

Bizonyára tudod, hogy már nemcsak a felhasználók számára fontos, milyen élményekkel gazdagodnak a weboldalad használata közben, hanem a Google számára is. Ez ugyanis könnyedén módosíthatja a honlapod keresőben való pozícióját.

A felhasználói élményt számos tényező befolyásolhatja, kezdve a honlap struktúrájától, a hozzáférhetőségen át, egészen a UX design alkalmazásáig.

Technológiai jellegű hibák

Céges honlapod rossz teljesítménye mögött állhatnak technikai problémák is. Ezek jellemzően a szerver magas válaszideje, a böngésző gyorsítótárazással kapcsolatos problémák, a 404-es oldalak és számos olyan feltétel meg nem valósulása, melyekre a Google rossz szemmel tekint.

Gyenge minőségű tartalom

Nem győzzük hangsúlyozni, hogy a tartalommarketing az online vállalkozások egyik legfőbb motorja. Hasznos, érdekes és minőségi tartalmak nélkül a potenciális vásárlóid nagy valószínűséggel meg sem találják a weboldalad, vagy ha mégis, hamar elhagyják azt.

Egyszerűen kiderítheted, mi a gond

Tisztában vagyunk vele, hogy cégvezetőként nincs elég időd arra, hogy magad kutasd fel a probléma gyökerét. Van azonban egy jó hírünk. Honlapelemzés szolgáltatásunk keretein belül ugyanis fényt derítünk a rosszul konvertáló weboldalad kritikus pontjaira, ha pedig nem találunk hibát, visszatérítjük a szolgáltatás árát.