Vadjutka.hu: Webáruház egyedi készítésű ékszereknek

Az ügyfél

Akik figyelemmel kísérik a hazai design trendjeit, illetve érdeklődnek a kézműves termékek iránt, azok számára biztosan ismerős Wild Judit (Vadjutka). A saját készítésű egyedi ékszerek és letisztult design tárgyak jellemzik a kollekcióját. Kiváló minőségű munkáit a pompás színek világa és a különböző geometriai formák jellemzik. Judit szereti, amit csinál és igazán nagyszerű érzés, hogy részt vehetünk egy olyan webáruház fejlesztésében, amit igazi lelkesedés vezérel.

A kihívás

Amikor Judittal találkoztunk éppen fejlesztőt keresett. Az utóbbi időszakban a webáruház nem került frissítésre és az éppen használt sablonhoz lejárt a támogatás, emiatt a WooCommerce és a több beépülőmodul frissítése sem valósult meg, ami különböző hibákhoz és biztonsági problémákhoz vezetett. Judit a nem támogatott korábbi sablon cseréje mellett döntött, az eredeti funkciók megtartása mellett. A vadjutka.hu-n rengeteg ember fordul meg napi szinten, ezért a cserét úgy kellett megoldanunk, hogy a látogatók ne tapasztaljanak számottevő kiesést.

Webarculat és látványvilág

Az ékszerek értékesítésre hivatott webáruházak esetén a vásárlás élménye éppen annyira fontos, mint maga a termék. Az új megjelenés kiválasztása során fontos szempont volt, hogy egy olyan design kerüljön beépítésre a meglévő rendszerbe, ami kiemeli a webáruházban található színes, változatos formájú termékeket. Judit kifejezetten olyan megjelenést szeretett volna, ami elég egyszerű és letisztult ahhoz, hogy ne terelje el a látogatók figyelmét a termékekről, amik így válnak az oldal fő látnivalójává.

A megoldás

A korábban említett design megfontolásokon kívül fontos szerepet játszott a megjelenés jövőbeni támogatása és testreszabhatósága, ezért Judittal közösen olyan sablont választottunk a projekt kezdeti szakaszaiban, ami megfelel ennek a feltételnek. A telepítés során lecseréltük azokat a beépülő modulokat is, melyeket a korábbi sablonnal együtt vásároltak, illetve az évek folyamán megszűnt a fejlesztésük. Ezáltal minimalizáltuk a korábbihoz hasonló problémák kialakulásának kockázatát, melyek időnként komoly funkcióvesztéssel, vagy akár a vásárlási lehetőség megszűnésével jártak. A verzióváltások miatt felmerült kompatibilitási hibák a telepítés folyamán javításra kerültek. A kiválasztott megjelenés testreszabása során kritikus elem a kommunikáció az ügyfél és a fejlesztők között, hogy a végén valóban a várt végeredmény valósuljon meg. Judithoz hasonló lelkes ügyfeleknél, akik önmegvalósítást keresnek a hivatásukban a kommunikáció kifejezetten gördülékeny volt.

Rendszerbevezetés és támogatás

A bevezetés során kiemelt figyelmet fordítottunk arra, hogy a látogatók számára a lehető legkevesebb kellemetlenséget okozzuk egy esetleges leállással. A bevezetés után a Google Analytics és a Hotjar megoldásaival figyeljük és elemezzük az új oldal teljesítményét. Mivel Judit számára fontos a stabil háttér és háttértámogatás, ezért folyamatosan nyomonkövetjük az oldal teljesítményét és naprakészen tartjuk a rendszert, hogy az megfelelően ellássa a funkcióit és biztonságos legyen.

További megfontolások

A vadjutka.hu-ra feltelepítettük a Google Analytics és a Hotjar kódokat is, így lehetőségünk van a felhasználói élmény, és az oldal teljesítményének figyelésével meghatározni a további fejlesztési lehetőségeket, valamint megbizonyosodhatunk róla, hogy a felhasználók valóban örömmel használják-e a webáruházat.

Azoknak, akik figyelmét felkeltette a vidám, minőségi kézműves ékszerek világa, érdemes ide kattintaniuk.